Taxi s ministrem Petříčkem havarovalo. Řidič zřejmě zkolaboval, záchranářům se ho nepodařilo oživit

V noci z úterý na středu havarovalo taxi, které vezlo ministra zahraničí Tomáše Petříčka (ČSSD). Ke kolizi došlo v pražských Nuslích, kde šéf české diplomacie bydlí. Server Blesk.cz uvedl, že ministr je podle dostupných informací v pořádku, řidiče se ale záchranářům nepodařilo oživit. Za nehodu mohou podle webu zřejmě zdravotní obtíže dvaašedesátiletého taxikáře. Podle policie měl ministr v době nehody na vlastní žádost přerušenou policejní ochranu. Černínský palác chystá k incidentu oficiální vyjádření.

„Byl jsem v noci u tragické dopravní nehody jako pasažér. Je mi líto, že vyhasl lidský život,“ potvrdil pro Blesk šéf Černínského paláce.

Řidič při nehodě v Nuselské ulici narazil podle serveru v nízké rychlosti do zaparkovaného auta. Oživit se ho marně snažili policisté i záchranáři. „Snažili se ho resuscitovat, bohužel neúspěšně,“ uvedla policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Mluvčí pražské záchranné služby Jana Poštová serveru řekla, že zdravotníci o život řidiče bojovali 30 minut, muž ale zemřel. Okolnosti dopravní nehody policisté vyšetřují.

„Pan ministr měl v době dopravní nehody, na základě vlastního požadavku, přerušenou policejní ochranu. Je to jeho právo a je to běžné. Chráněná osoba může kdykoliv policejní ochranu odmítnout či přerušit,“ doplňuje policie.