ČT3 zacílí na nejohroženější skupinu. Kanál pro seniory začne vysílat v pondělí

Seniorům – koronavirem nejohroženější skupině společnosti, která je v této době nucena zůstávat doma – je určen nový program České televize ČT3, který začne vysílat v pondělí 23. března dopoledne. Diváci ho najdou pouze v novém standardu DVB-T2.

Kanál ČT3 bude vysílat denně od 9 do 17:25 hodin. Nabídne seniorům všechny potřebné informace přizpůsobené pro ně. Programová nabídka se bude opírat o výběr ze zlatého televizního fondu, tematické magazíny i základní informační servis. 

„Chceme v této těžké situaci sloužit další velké skupině našich diváků. Vysíláme už speciální vzdělávací bloky pro školáky a rodiče, a teď se zaměřujeme na nejzranitelnější skupinu populace, která tráví doma nejvíce času. Na televizním vysílání vyrostlo již několik generací a my díky našemu bohatému archivu můžeme nabídnout obsah přesně šitý na míru jejich potřebám, doplněný navíc o informační servis a nově vyráběné magazíny s praktickými radami. Chceme přinést divákům dobrou náladu a evokovat příjemné vzpomínky,“ uvedl generální ředitel České televize Petr Dvořák.

Vysílání bude mít podle něj prozatím provizorní charakter. „Vzhledem k aktuální mimořádné situaci jsme byli nuceni pozastavit výrobu většiny pořadů, tak můžeme dočasně finanční prostředky směřovat na tento program,“ vysvětlil generální ředitel.

ČT3 naladí diváci pouze v novém standardu DVB-T2. V něm bude okamžitě dostupná v terestrickém vysílání, dále v satelitu i kabelovém vysílání.