O víkendu se výrazně oteplí, v pondělí bude až 13 stupňů

Detailní předpověď počasí (zdroj: ČT24)

Před blížícím se víkendem na území Česka zeslábne vítr a teploty se udrží nad bodem mrazu. Výrazně se oteplí v neděli a v pondělí, kdy se odpolední teploty budou pohybovat i nad deseti stupni Celsia. V nížinách i na horách by mělo silně foukat a objeví se dešťové srážky. Od úterka se začne opět ochlazovat.

Poslední dny přinesly silnější sněhovou pokrývku v horských oblastech. Vůbec nejvíce sněhu přibylo v Krkonoších, například na Labské Boudě leží v současnosti 150 centimetrů sněhu. I když jinde přibývání sněhu nebylo tak výrazné, tlustší pokrývku hlásí také Beskydy či Krušné hory a objevil se také na Vysočině.

Ve čtvrtek denní teploty vystoupají lehce nad bod mrazu. Na většině území se budou pohybovat mezi nulou a čtyřmi stupni, na jihu Moravy kolem šesti stupňů Celsia. V průběhu dne bude od severu přibývat mraků, které s sebou přinesou občasné sněžení ve vyšších polohách, naopak v nížinách se dá čekat déšť, byť spíše výjimečně.

Během čtvrtka také zeslábne vítr, který bude mít maximální rychlost kolem 25 kilometrů v hodině.

Předpověď počasí
Zdroj: ČT24

V pátek se ještě lehce oteplí, přes den ukáže rtuť teploměrů dva až šest stupňů Celsia, místy dokonce osm stupňů. Kvalitu výše zmíněné sněhové pokrývky zasáhne citelné víkendové oteplení.

V neděli vystoupají denní teploty do rozmezí tří až sedmi stupňů nad bodem mrazu, v Čechách teploměry místy naměří až 11 stupňů Celsia. Ještě tepleji bude v pondělí, kdy se maximální teploty budou pohybovat mezi devíti až třinácti stupni.

V nedělních odpoledních hodinách také opět začne foukat vítr, který na horách dosáhne v nárazech až 90 kilometrů v hodině. V pondělí ještě zesílí a podobné rychlosti se bude blížit i v nížinách, v horských oblastech potom může přesáhnout i 110 kilometrů za hodinu.

Spolu se silným větrem opět přijdou srážky, tentokrát na horách i v nížinách dešťové, ojediněle velmi husté. Opět ochlazovat se začne od úterka.