Léto se loučí, víkendové dny budou teplé, noc již velmi chladná. V týdnu by mohlo nasněžit

Teplé dny, ale velmi chladná noc – takový bude podle očekávání meteorologů víkend. V následujícím týdnu se od úterý začne ochlazovat i přes den, na horách již mohou začít vyhlížet první sníh.

Začátek druhého víkendu nového školního roku bude zamračený, ale nikoli nevlídný. Teploty vystoupají na 17 až 21 stupňů, a přestože bude zprvu oblačno a může slabě pršet, přes den budou mraky ubývat a až bude zapadat slunce, bude obloha zcela prázdná, nanejvýše polojasná. Následovat ale bude velmi chladná noc.

„Vzhledem k tomu, že bude v noci na neděli málo mraků, noc bude většinou jasná, čeká nás velice chladné nedělní ráno s teplotami mezi 9 a 5 stupni. Oproti tomu, co je v září normální, bude toto ráno chladnější,“ uvedl meteorolog Pavel Borovička.

Nedělní den nenaváže – naopak. Možná půjde o pomyslnou rozlučku letošního léta. Nebe zůstane jasné nebo skoro jasné a teploty vystoupají na 19 až 23 stupňů. V pondělí by mělo být ještě tepleji – dokonce 22 až 26 stupňů Celsia – ale to již bude z letošního léta vše. Přes den se zatáhne, místy bude pršet a vzápětí se začne ochlazovat.

„Ochlazení bude natolik výrazné, že není vyloučeno, že by se na hřebenech hor mohly objevit první smíšené anebo sněhové přeháňky. Teploty budou do 20 stupňů Celsia, nejčastěji kolem 14 až 15 stupňů,“ avizoval meteorolog.

Velmi chladné budou noci, teploty spadnou hluboko pod 10 stupňů – až k pouhým 3 stupňům nad nulu. Zatím se nezdá, že by poslední víkend astronomického léta mohl být podobně vlídný jako ten nadcházející.