V pražské Libni hořela střecha skladu pneumatik, škoda se odhaduje na dva miliony

V Praze-Libni večer hořela střecha skladu pneumatik. Vyšetřovatelé předěžně odhadují škodu na dva miliony korun. Příčina vzniku požáru zatím není známá. Ve 21:15 hasiči ještě s pomocí termokamery dohašovali skrytá ohniska požáru.

Podle předběžného odhadu vyšetřovatele požárů napáchaly plameny škodu škodu dva miliony korun. „Zítra (v pondělí) dopoledne tam bude probíhat došetření, takže budeme upřesňovat rozsah škod i příčinu,“ uvedl Kavka. Dodal, že příčiny požáru zatím známé nejsou.

Na místo vyjeli i chemici, kteří měřili koncentraci škodlivin ve vzduchu. Hasiči pak vydali doporučení lidem bydlícím v okolí požáru, aby nevětrali.

Plameny zasáhly střechu budovy v ulici Na Kopečku o rozměrech přibližně 30 krát
30 metrů. Z místa požáru stoupal zdálky viditelný černý kouř. Dopravní podnik odklonil kvůli zásahu hasičů tramvaje jezdící po viaduktu mezi Palmovkou a Krejcárkem na objízdnou trasu přes Karlín a Masarykovo nádraží, uvádí dopravní podnik na svém webu.

Kvůli vysokým teplotám a s nimi spojenému riziku vzniku požárů nově platí v Praze zákaz rozdělávání ohňů. Vztahuje se i na kouření, pořádání ohňostrojů nebo odhazování nedopalků. Obdobné opatření platí i ve Středočeském kraji, a to na rizikových místech jako jsou lesy, pole či stohy. 

Vydáno pod