V Morkovicích se srazil autobus s nákladním vozem, devět lidí je zraněno

V Morkovicích-Slížanech na Kroměřížsku se odpoledne srazil linkový autobus s nákladním autem. Na místě bylo devět zraněných. Řidiče autobusu transportoval do nemocnice vrtulník, ostatní rozvezly sanitky. Zatím není známo, jak vážná poranění tito lidé utrpěli.

Hasiči přijali hlášení o nehodě krátce po půl šesté v podvečer. V autobusu jelo podle policejní mluvčí Moniky Kozumplíkové 15 lidí. Kromě řidiče, jehož zranění je vážné, bylo zraněno sedm cestujících. Zraněn byl také řidič nákladního vozu.

„Hasiči s pomocí hydraulického vyprošťovacího nářadí uvolnili řidiče autobusu a na páteřní desce ho vyprostili a předali do péče zdravotníků,“ uvedl mluvčí hasičů Roman Žemlička. 

Další čtyři zraněné podle něj převezly sanitky na chirurgii do Kroměřížské nemocnice, dva zraněné na úrazovou ambulanci Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně. Dva lidé, které na místě ošetřili zdravotníci, se sami dopravili na ambulanci v Kroměříži.

Nehoda se stala na křižovatce ulic Komenského a 1. máje. „Podle předběžných informací řidič nákladního vozidla nedal přednost řidiči autobusu jedoucího po hlavní silnici,“ uvedla Kozumplíková. Příčiny a okolnosti nehody policisté nadále vyšetřují.