Čelní střet dvou aut si vyžádal život, silnice ze Slaného do Mělníka byla uzavřena několik hodin

Při dopravní nehodě na silnici 16 u Nové Vsi na Mělnicku ve středu zemřel řidič osobního vozu, další řidič je zraněný, záchranáři ho ale nemuseli vézt do nemocnice. Silnice byla přes tři hodiny uzavřena, policisté dopravu odkláněli na silnici 608. Příčinu a okolnosti nehody vyšetřují.

Nehoda se udála u křížení s D8, hlavním tahem z Prahy do Ústí nad Labem. Několik minut po poledni se srazil nákladní a osobní vůz. Řidič Škody Octavie jedoucí od Slaného vyjel do protisměru a střetl se s nákladním vozem.

„Utrpěl zranění neslučitelná se životem,“ uvedla mluvčí středočeské záchranky Petra Effenbergerová. Podle mělnické policejní mluvčí Markéty Johnové šlo o muže narozeného v roce 1999. Zda nebyly příčinou nehody zdravotní komplikace, určí nařízená pitva.

Za octavií jelo podle policie v dostatečné vzdálenosti další nákladní auto, jehož řidič začal brzdit a sjel ze silnice, když před sebou nehodu viděl. Případné řízení pod vlivem alkoholu u obou řidičů nákladních vozů policisté na místě vyloučili.