Čtvrtfinále s Německem na velké obrazovce pustí Frýdek-Místek nebo Most, Praha počítá až se semifinále

Večerní čtvrtfinálový zápas Česka s Německem na mistroství světa v hokeji mohou fanoušci sledovat na velkoplošné obrazovce ve Frýdku-Místku a v Mostu. Na severu Moravy projekci připravili pořadatelé festivalu Meeting Point. Na severu Čech společné sledování hokeje organizuje mostecký magistrát. V Praze si hokejoví fanoušci budou muset počkat na semifinále. Rada hlavního města ve středu odsouhlasila, že pokud český tým postoupí, nainstaluje na Staroměstském náměstí velkoplošnou obrazovku. Uvedl to mluvčí magistrátu Vít Hofman.

Po čtvrteční projekci čtvrtfinálového zápasu Česká republika – Německo ve Frýdku-Místku pořadatelé festivalu Meeting Point další promítání neplánují.

V Mostu tamní magistrát už uspořádal na velkoplošné obrazovce přenos utkání Česko – Švédsko v základní skupině. „Už jsme promítali, abychom zjistili, jestli o to je zájem. Z řad Mostečanů o to zájem pořád je,“ uvedla Klára Vydrová z kanceláře primátora Mostu. Proto jsou na mosteckém 1. náměstí po čtvrtečním přenosu čtvrtfinálového zápasu v plánu i další, pokud český tým uspěje.

Pokud český tým postoupí do semifinále, případně do finále mistrovství světa, budou se tyto zápasy promítat rovněž na pražském Staroměstském náměstí. „Projekce by se týkala i případného boje o třetí místo,“ řekl mluvčí magistrátu Hofman. „Na náměstí bude případně umístěná jedna velkoplošná obrazovka o velikosti devět krát pět metrů,“ dodal.

V Ostravě, Olomouci nebo v Pardubicích zatím magistráty instalaci velkoplošné obrazovky nechystají. Podobná situace je i v Liberci. „V tuto chvíli to neplánujeme,“ uvedla mluvčí tamního magistrátu Jana Kodymová.

V Brně instalaci velkoplošných obrazovek při podobných událostech zajišťuje obvykle soukromý subjekt, který si musí podat žádost o zábor pozemku. Podle mluvčí městské části Brno-střed Kateřiny Dobešové však zatím nikdo takovou žádost nepodal.