Na D1 u Prahy začala komplikovaná uzavírka, větší problémy zatím nezpůsobila

I když jezdí o víkendu po dálnici D1 mnohem méně aut, neobešel se začátek její opravy v křižovatce s Pražským okruhem bez kolony. Vytvořila se, když se směrem na Prahu asi hodinu jezdilo jen jedním pruhem, a byla asi tříkilometrová. Po zprovoznění dvou pruhů se ale rozjela.

Sobota třináctého je prvním dnem komplikované opravy jednoho z dopravně nejzatíženějších míst v zemi. Dálnice D1 v křižovatce s Pražským okruhem u Modletic potřebuje opravit popraskaný asfaltový povrch, což potrvá přibližně měsíc a půl. Práce budou probíhat v pěti fázích, postupně dojde na oba směry, ale zprvu je omezení pouze ve směru do Prahy.

V prvních dnech se musí řidiči připravit na to, že budou kvůli výstavbě dopravních opatření v některých chvílích jezdit všichni jen jedním pruhem místo dvou průběžných a dvou odbočovacích, většinou by měly být k dispozici dva přesunuté provizorní jízdní pruhy.

Právě ve chvíli, kdy se museli všichni srovnat jen do levého pruhu, se vytvořila první kolona. Natáhla se na tři kilometry až ke Všechromům. Kolem jedné odpoledne ale již dostali řidiči k dispozici druhý pruh. To stačilo, aby se kolona rozjela.