Soud poslal do vazby muže, který ve vinohradské nemocnici postřelil dva pacienty

Soud poslal v neděli do vazby 74letého muže, který v sobotu postřelil ve Fakultní nemocnici Královské Vinohrady dva pacienty, kteří s ním leželi na pokoji. Jeden z mužů později střelným zraněním podlehl. Střelce nakonec zneškodnily zdravotní sestry v nemocnici.

Podle zdroje ČTK muž oba dva pacienty, kteří mu vadili, střelil do hlavy. Ten, který vyvázl s lehčím zraněním, měl při incidentu štěstí, neboť útočník střílel pod takovým úhlem, že se střela odrazila od lebky.

Druhý muž, který se ve vinohradské nemocnici léčil s onkologickým onemocněním, však byl po střelbě v kritickém stavu a zranění nakonec podlehl. „Když to vypadalo, že nemoc překonal, samotná onkologická léčba byla úspěšná, tak byl zavražděn,“ řekl večer České televizi syn zemřelého muže.

Podle mluvčího policie Jana Daňka střelce odzbrojily zdravotní sestry. „Sestry byly velmi statečné,“ dodala i mluvčí nemocnice Jana Roubalová. Na místo přijela také speciální pořádková jednotka a pražský policejní ředitel.

Útočník byl po činu zadržen, jako pacient však zůstal na původním oddělení, ale pod dozorem. Zbraň, kterou použil, vlastnil legálně.