Požár haly v Praze způsobil škody až za sto milionů korun

Škodu až sto milionů korun způsobil v noci na pondělí požár skladovací haly v pražské Michli. Na místě zasahovala více než stovka hasičů a byl vyhlášen třetí ze čtyř stupňů požárního poplachu. Nikdo nebyl zraněn, příčinu vzniku požáru budou vyšetřovat hasiči spolu s policisty.

S ohněm v budově v Pekárenské ulici hasiči bojovali zhruba od půl druhé ráno. „V jednopodlažní hale byl skladován různorodý materiál, přesný druh uskladněného zboží bude předmětem dalšího šetření,“ sdělil mluvčí hasičů Martin Kavka.

Hasiči také museli z haly vytlačit několik dodávek. Po zhruba dvou hodinách dostali oheň pod kontrolu. Na místě ale i poté zůstalo několik jednotek kvůli dohašování požáru.

Hasiči nejprve odhadovali škodu na desítky milionů, později odhad zvýšili na zhruba sto milionů korun. Výší škody tak požár patří k nejhorším v Praze a Středočeském kraji za posledních několik let. Podobně ničivé byly například dva loňské požáry, v únoru v mrazírnách v Mochově a poté v říjnu, kdy hořela výrobní hala producenta kovového nábytku v Lysé nad Labem.