Na Tachovsku havaroval autobus. Varování kvůli ledovce platí na celém západě Čech

Na silnici druhé třídy mezi Kostelcem a Popovem na Tachovsku večer havaroval autobus zhruba s dvacítkou lidí. Těžce zraněná je jedna žena a lehce pět dalších osob. Policie upozorňuje řidiče, že se po celém Plzeňském kraji tvoří na silnicích ledovka. ČTK to řekly krajská policejní mluvčí Pavla Burešová a mluvčí záchranky Mária Svobodová. Meteorologové před ledovkou varovali pro území západních a severozápadních Čech.

„Řidič dostal na ledovce smyk a skončil mimo vozovku opřený o strom,“ přiblížila policejní mluvčí. Podle Svobodové ze záchranné služby bylo v autobusu přibližně dvacet cestujících. 

Těžce zraněnou ženu přepravil vrtulník do plzeňské fakultní nemocnice, zejména proto, že silnice jsou velmi kluzké. Sanitky pak odvezly pět lehce zraněných lidí na vyšetření do nemocnice ve Stodu na Plzeňsku a do Plzně.

„Na celém území kraje se tvoří ledovky, řešíme několik nehod,“ uvedla Burešová. Řidiči by měli po kluzkých vozovkách jezdit velmi pomalu a počítat s delší brzdnou dráhou a udržovat větší vzdálenost mezi vozy.