Na Trutnovsku zasahuje policie, stopy míří do Pece pod Sněžkou

Na Trutnovsku v úterý na několika místech zasahovala policie. Vyžádala si mimo jiné dokumenty od Správy Krkonošského národního parku (KRNAP). Policejní zátah míří zřejmě do horského střediska Pec pod Sněžkou. Kriminalisté údajně vyšetřují pozadí několika projektů, například Herní krajiny Pecka na Portáškách nad městskou částí Velká Úpa či parkovacího domu. Policie zasahovala také doma u starosty Pece Alana Tomáška.

Pavel Hochmann z Krajského státního zastupitelství v Hradci Králové v úterý bez bližších informací zásah policie na Trutnovsku potvrdil. Podle něj jde o dokumentaci závažné hospodářské trestné činnosti.

„V současné době probíhají domovní prohlídky a prohlídky jiných prostor ohledně dokumentace zvlášť závažné hospodářské trestné činnosti. Mohu k tomu ještě říci, že nikdo nebyl zadržen, ani obviněn,“ dodal.

Na Trutnovsku zasahovali na několika místech kriminalisté z krajského policejního ředitelství v Hradci Králové. „Dnes na základě příkazu soudce proběhly domovní prohlídky a prohlídky nebytových prostor, a to jak u fyzických osob, tak v prostorách veřejné správy. Nebudeme uvádět nic konkrétního,“ řekl mluvčí krajské policie Jan Čížkovský.

Podle mluvčího Správy KRNAP Radka Drahného s policií správa úzce spolupracuje. „Správa parku není hlavní příčinou vyšetřování, jsme sekundárním prvkem ve vyšetřování a poskytujeme policii podklady,“ uvedl mluvčí správy parku Radek Drahný.

„Policie si vyžádala nějaké dokumenty, které jsme jí poskytli. S policií spolupracujeme a poskytujeme jim maximální součinnost v záležitostech, které potřebují,“ doplnil Drahný. Bližší informace nesdělil.

Projekt nazvaný Herní krajina – Pecka nad městskou částí Velká Úpa, složený ze tří celků, vodní svět, svět v korunách stromů a luční část, vznikl v rámci přeshraniční česko-polské spolupráce. Herní krajina Pecka stála téměř 45 milionů korun, dotace činila 32 milionů korun.