Ráno mlha, přes den až 23 stupňů a slunečno. Babí léto vydrží i v dalších dnech

Počasí typické pro babí léto vydrží o víkendu i v následujícím týdnu. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat kolem dvaceti stupňů, po většinu dní bude jasno nebo polojasno. O víkendu bude více slunce v sobotu, v neděli bude oblačno a místy se objeví přeháňky. Po mírném ochlazení v pondělí se v dalších dnech může rtuť teploměru šplhat až ke 23 stupňům.

V sobotu bude jasno až polojasno, ráno se mohou objevit mlhy nebo nízká oblačnost, odpoledne od jihu bude až oblačno. V noci teploty klesnou na 9 až 5 stupňů, v západní polovině Čech až k jednomu stupni, místy se vyskytnou i přízemní mrazíky. Přes den bude mezi 18 a 22 stupni. Na Moravě a ve Slezsku bude foukat čerstvý vítr, místy i nárazový, v Jeseníkách a Beskydech až kolem 20 m/s.

V neděli bude většinou oblačno, ráno opět ojediněle mlhy, na Moravě s nízkou oblačností a mrholením. Místy se objeví přeháňky. Noční teploty budou mezi 11 a 7 stupni, nejvyšší denní od 17 do 21 stupňů.

K tomu, aby padly o víkendu teplotní rekordy v pražském Klementinu, by muselo být ještě o tři až čtyři stupně tepleji. Rekordně teplý 6. říjen byl v roce 1942 a 7. říjen v roce 2009. K překonání rekordů ale může dojít na stanicích s kratší dobou měření.

Předpověď počasí
Zdroj: ČT24

V pondělí se mírně ochladí. Zpočátku bude oblačno až zataženo, ojediněle se vyskytne slabý déšť. Oblačnosti ale bude postupně ubývat až na polojasno nebo jasno. Noční teploty se udrží mezi 11 až 7 stupni, na severu a západě Čech může být i 5 stupňů. Přes den pak bude mezi 16 a 20 stupni.

V dalších dnech se slunečné a teplé počasí vrátí. Bude jasno nebo polojasno s denními teplotami až k 23 stupňům. V noci bude kolem deseti stupňů. Mlhy nebo nízká oblačnost se budou vyskytovat jen ráno.

Nadprůměrně teplé počasí letos panuje v Česku už od jara, například duben a květen se dokonce staly vůbec nejteplejšími měsící od začátku pozorování v roce 1961. Mezi nejteplejší měsíce se zařadil i červen, červenec a srpen a rovněž září bylo teplotně nadprůměrné.