Teplé počasí se ještě nevzdává. V sobotu bude až 21 stupňů

Chladné a deštivé počasí, jaké Česko zažilo v pondělí, vystřídá od čtvrtka opět babí léto. Díky jasné obloze budou sice rána už chladná, přes den se ale oteplí. Nejhezčí počasí bude v sobotu, kdy se lidé mohou těšit až na 21 stupňů Celsia.

V úterý se budou ještě teploty pohybovat jen kolem devíti až třinácti stupňů. Od středy se ale v Česku začne znovu postupně oteplovat. Místy může ještě pršet, od západu ale budou mraky i déšť postupně ubývat. 

Předpověď počasí
Zdroj: ČT24

Ve čtvrtek a v pátek se Česko kvůli jasné obloze zahalí do chladného rána, místy může i mrznout. Přes den ale bude teplo. Ve čtvrtek rtuť teploměru vyšplhá až na sedmnáct stupňů. V pátek dokonce až na devatenáct.

Na nejhezčí počasí se lidé mohou těšit v sobotu, kdy vyvrcholí i příliv teplého vzduchu. Teploty se vyšplhají na sedmnáct až dvacet jedna stupňů. Od neděle ale začne mraků na obloze opět přibývat, mírně se ochladí a místy se mohou objevit přeháňky.

Předpověď počasí
Zdroj: ČT24

Podle dlouhodobé předpovědi meteorologů by současné počasí mělo v Česku vydržet asi tři týdny. Ochladí se až poslední týden v říjnu.