Trestný čin vraždy. Policie po střelbě na Benešovsku obvinila jednašedesátiletého muže

Policie obvinila jednašedesátiletého muže, který v pátek v Jankovské Lhotě na Benešovsku údajně zastřelil člověka a druhého těžce zranil. Muže viní z vraždy a nedovoleného ozbrojování, hrozí mu až výjimečný trest, řekla policejní mluvčí Martina Fejfarová.

„Vyšetřovatel sdělil obvinění jednašedesátiletému muži ze zločinu vraždy, a to dílem dokonaným i ve stadiu pokusu,“ řekla Fejfarová. Muž střílel nelegálně drženou zbraní, podle policie pravděpodobně z osobních důvodů.

Zatýkání bez odporu

Událost se stala v pátek odpoledne v Jankovské Lhotě, která je částí obce Jankov na Benešovsku. Sousedé, kteří uslyšeli křik a volání o pomoc jednoho z postřelených, ihned přivolali policii a záchranáře, uvedl Týdeník Policie.

Jeden člověk střelbu nepřežil. Druhý byl vážně zraněn a záchranáři ho převezli do nemocnice v pražských Střešovicích. „Pacient byl v intenzivní péči a připojen k plicní ventilaci,“ uvedla v pátek mluvčí středočeských záchranářů Petra Effenbergerová.

Policisté zadrželi podezřelého o několik hodin později na Mělnicku. Na základě získaných informací od začátku věděli, v jakém vozidle se muž pohybuje „Informace jsme předávali okamžitě policejním hlídkám, na základě aktivní činnosti hlídek potom proběhlo samotné zadržení,“ popsala policejní mluvčí. Už v pátek uvedla, že zákrok byl tak rychlý, že muž nestihl klást odpor.