V pátek bude až 22 stupňů. V sobotu se ochladí, pršet by ale o víkendu nemělo

Předpověď počasí na prodloužený víkend (zdroj: ČT24)

Sváteční prodloužený víkend zahájí v pátek teplé počasí. Odpoledne a v noci na sobotu se ale ochladí a objeví se i přeháňky. V sobotu budou teploty jen kolem deseti až čtrnácti stupňů, v neděli už bude zase o trochu tepleji. Až na studenou frontu, která přijde z pátku na sobotu, by o víkendu nemělo pršet.

Ve čtvrtek se teploty v Česku budou držet kolem dvaceti stupňů Celsia. Podobně teplo bude i na páteční svátek svatého Václava. Nejvyšší denní teploty se podle meteorologa ČT Michala Žáka vyšplhají na 18 až 22 stupňů. Na horách bude kolem čtrnácti. 

Předpověď počasí
Zdroj: ČT24

„Zpočátku bude slunečno, jasno až polojasno. Odpoledne a večer ale od severozápadu začne přes Česko přecházet studená fronta, která přinese přibývání oblačnosti a postupně místy přeháňky. Do jižní poloviny republiky ale pravděpodobně dorazí až v noci z pátku na sobotu,“ dodal Žák.

V údolích může ráno mrznout

Studená fronta přinese v sobotu přechodné ochlazení na 10 až 14 stupňů. Bude polojasno až oblačno. Pršet by už ale během dne nemělo. V neděli teploty začnou opět stoupat na 13 až 17 stupňů. „Nedělní ráno bude poměrně chladné. V údolích mohou být až minus tři stupně Celsia,“ upozornil Žák.

Předpověď počasí
Zdroj: ČT24