Víkend bude lákat houbaře, příští týden se mohou vrátit tropické třicítky

Příští týden přinese oteplení (zdroj: ČT24)

Za studenou frontou, která přes Česko postupuje dál k východu, se do střední Evropy rozšíří oblast vyššího tlaku vzduchu. Po její zadní straně příští týden bude proudit velmi teplý vzduch a rtuť teploměru může šplhat až ke 30 °C. Víkend ale ještě tak teplý nebude, v sobotu i neděli se budou nejvyšší denní teploty pohybovat mezi 21 až 25 stupni Celsia. V sobotu bude i větší oblačnosti a po celý víkend se pak můžou objevit dešťové přeháňky.

Noční teploty mohou v sobotu klesnout k 11 °C, v noci na neděli bude ještě chladněji, teploty klesnou až k sedmi stupňům. Ráno se také mohou objevovat mlhy.

V sobotu bude přes den polojasno až oblačno. Na severovýchodě se mohou místy objevit přeháňky a ojediněle i bouřky. Večer pak bude oblačnost postupně ubývat. V neděli bude skoro jasno až polojasno. Postupně se ale hlavně na horách na severu a severovýchodě mohou objevit mraky.

x
Zdroj: ČT24

Podobné počasí bude v Česku i na začátku příštího týdne, v pondělí má být jasno až polojasno a ráno se mohou objevit mlhy. Teploty ještě trochu vyrostou – denní maxima mají být v rozmezí 22 až 26 stupňů Celsia. V úterý se nepatrně ochladí a také se zřejmě na obloze objeví více mraků.

Ve středu pak má dorazit zmiňované velmi teplé počasí. Obloha má být jasná až polojasná a denní teploty se budou pohybovat mezi 25 až 29 stupni Celsia, na jižní Moravě nebo v Polabí ale mohou překonat i 30 stupňů. Oteplení má vydržet i ve čtvrtek, v dalších dnech se pak má postupně ochlazovat a přibývat mraků. V závěru příštího týdne by se teploty měly vrátit zpátky ke dvacítce.

x
Zdroj: ČT24