V příštím týdnu se ochladí na pětadvacet. Ovšem jen na chvíli

Přepdověď počasí: Ve středu se ochladí, ale jen na chvíli (zdroj: ČT24)

Nad Českem je jasno, teplotní maxima se pohybují mezi 23 až 27 stupni Celsia. Na severu se objevují místy přeháňky. Pro většinu krajů stále platí výstraha před nebezpečím požárů a s vytrvalým suchem nic neudělá ani nedělní počasí. Po mírném ochlazení se teploty opět vyhoupnou nad třicítku, tropické dny už ale nebudou tak extrémně horké.

„V neděli by mělo převládat skoro jasno a polojasno, na večer můžeme počítat s částečným přibýváním oblačnosti od západu. Nebude to ale nic zásadního, hlavně se stále obejdeme beze srážek. Nejvyšší odpolední teploty budou 25 až 29 stupňů Celsia,“ říká meteoroložka ČT Alena Zárybnická.

V pondělí bude před příchodem studené fronty vrcholit příliv teplého vzduchu a maxima přes den budou dosahovat až 34 stupňů. Odpoledne a navečer se na západě republiky objeví přeháňky a někdy i bouřky.

Ochlazení jen na chvíli

V úterý už přes Česko bude přecházet studená fronta, což se projeví na odpoledních teplotách, které se budou pohybovat kolem pětadvacítky. „No a ve středu v tlakové výši bude ubývat oblačnosti až na polojasno a postupně porostou maxima,“ předpovídá Alena Zárybnická.

Dodává, že se po krátkém ochlazení postupně opět vrátí tropické teploty, které již ale nebudou tak extrémně vysoké jako v uplynulých dnech.