Pětiletý chlapec zemřel na festivalu po srážce s turistickým vláčkem

Pětiletý chlapec podlehl zraněním, když ho v zábavním centru Šikland na Žďársku srazil turistický vláček, který areálem projíždí. Záchranáři se sice snažili chlapce oživit, už se jim to ale nepodařilo.

Oznámení o střetu vláčku s dítětem přijala policie před 15:30. Na místo ihned vyjeli záchranáři a policisté. „V současné době zjišťujeme veškeré okolnosti, za kterých k tragické události došlo. U řidiče vláčku jsme rychlou zkouškou požití alkoholu vyloučili,“ uvedla krajská policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Podle generální manažerky areálu Evy Černé jezdí turistický vláček v areálu minimálně deset let a tvoří ho mašina a dva vagony.

V areálu Šikland se v sobotu koná festival Blue Style Prima Fest. Majitel areálu Libor Šikl na webu společnosti uvedl, že se stala tragická nehoda, při níž i přes okamžitou pomoc záchranářů zemřel malý chlapec.

„Tato nešťastná událost nás hluboce mrzí, rodičům chceme vyjádřit upřímnou soustrast. Nic podobného se za 20 let fungování našeho zábavního parku nestalo. Po dohodě s interprety jsme se rozhodli zbytek programu věnovat památce zesnulého, a to ve ztišeném režimu a bez závěrečného ohňostroje,“ uvedl na webu majitel zábavního parku Šikland Libor Šikl.