V Ústí zemřel po srážce s trolejbusem řidič auta, dvanáct cestujících utrpělo zranění

Řidič osobního vozu zemřel v neděli ráno v Ústí nad Labem po střetu s protijedoucím trolejbusem. V trolejbuse bylo zraněno dvanáct lidí. Na Ústecku je to o tomto víkendu už druhá tragická nehoda.

Nehoda se stala v Opletalově ulici po páté hodině ráno. „Řidič osobního vozidla vyjel ze zatím nezjištěných příčin do protisměru a tam se střetl s trolejbusem,“ uvedla mluvčí policie Alena Bartošová.

Srážku řidič osobního vozu nepřežil. „Jeho zranění byla neslučitelná se životem,“ dodal mluvčí krajské záchranné služby Prokop Voleník.  Řidič trolejbusu se snažil srážce zabránit, při neúspěšném úhybném manévru se trolejbus střetl s jedním zaparkovaným vozem.

Záchranná služba měla na místě nehody čtyři sanitky, ve voze MHD se zranilo dvanáct lidí. „Utrpěli lehká až středně vážná zranění, devět z nich jsme převezli do ústecké a tři do děčínské nemocnice,“ upřesnil Voleník. Silnici policisté po nehodě uzavřeli a po dobu dopoledne byla z důvodu odklízení následků nehody neprůjezdná. 

Na Ústecku je to o tomto víkendu už druhá tragická nehoda. V sobotu zahynul u obce Povrly řidič osobního auta, který vjel na silnici 62 se svým vozem do protisměru a střetl se s nákladním vozem.