U Mýta na Rokycansku havaroval mikrobus. Osm osob je zraněno

Na dálnici D5 u Mýta na Rokycansku havaroval mikrobus. Osm osob je zraněných, z toho tři děti. Dálnice musela být na 49. kilometru ve směru z Prahy na Rozvadov zhruba hodinu  a půl uzavřena. Tvořila se na ní až dvoukilometrová kolona.

Po 23. hodině byla již dálnice průjezdná, zatím jedním pruhem, protože na místě nehody probíhaly odklízecí práce a odtah nabouraného mikrobusu značky Mercedes. Podle prvotních informací cestovalo v dodávce osm cizinců, z toho tři děti, uvedla redaktorka ČT. 

Podle pozdějších informací agentury ČTK jde o Moldavce.

Mluvčí ZZS Plzeňského kraje Martin Brejcha sdělil, že všichni skončili v péči záchranářů. Sedm z nich utrpělo středně těžká zranění a jeden cestující lehké. Dva pacienti byli letecky přepraveni na urgentní příjem do Plzně-Lochotína. Ve stejném zdravotnickém zařízení skončili všichni zranění.

Podle Brejchy řešili záchranáři událost jako hromadné postižení osob. Automobil byl na boku, na místě přistál vrtulník a přijelo několik sanitek. 

„Příčina nehody je předmětem šetření,“ uvedla mluvčí krajské policie Pavla Burešová. Dálnice je v místě nehody po dešti mokrá.