Ledoví muži o víkendu mráz nepřinesou. Na piknik vyražte raději v neděli

Předpověď počasí (zdroj: ČT24)

Víkendové počasí letos ledoví muži nijak neovlivní. Po pátečním krátkém ochlazení se v sobotu a v neděli zase oteplí. Na celém území se ale dál budou objevovat přeháňky a bouřky. Zatímco v sobotu může pršet i přes den, v neděli se srážky objeví spíš pozdě odpoledne nebo až k večeru.

Teploty v Česku byly dosud vysoké a převažovalo počasí beze srážek. Ve čtvrtek ale přijde od západu studená fronta. Celé území tak postupně zasáhnou přeháňky a místy i bouřky. „Žádné přívalové deště zatím neočekáváme, ale kroupy se objevit mohou,“ řekla meteoroložka ČT Barbora Tobolová.

V pátek se mírně ochladí. Teploty se budou pohybovat kolem 17 až 21 stupňů. Na Moravě a ve Slezsku může být o několik stupňů tepleji. Na celém území se dál mohou vyskytovat přeháňky, na Moravě a ve Slezsku místy i bouřky.

Muškáty mohou za okno

Obávaní ledoví muži, kteří slaví svátek 12. až 14. května, letos mráz nepřinesou. Lidé tak mohou už nyní bez obav dát truhlíky za okno a začít s výsadbou květin na zahrádky. „Mrazy jsme si odbyli na konci března a tím to zřejmě skončilo,“ potvrdila Tobolová. 

Předpověď počasí
Zdroj: ČT24

V sobotu se teploty začnou opět zvedat až na 26 stupňů Celsia. Stejně jako v pátek se ale přes den mohou kdekoliv na území objevit přeháňky nebo bouřky.

Pro výlet nebo grilování proto podle meteorologů bude příznivější neděle, kdy bude i o něco tepleji a pršet by mělo až pozdě odpoledne nebo až k večeru. „Přes den bude slunečno, od jihozápadu ale začne přibývat oblačnost a odpoledne se v Čechách místy, jinde jen ojediněle, mohou znovu objevit přeháňky nebo bouřky,“ uvedla Tobolová.

Výrazněji se znovu ochladí až po víkendu. V pondělí čekají meteorologové na celém území déšť a teploty jen kolem 16 stupňů.