Případ napadení bezdomovců na sjezdu ČSSD je u soudu. Státní zástupkyně podala návrh na potrestání

Potyčka mezi Štěpánem Kotrbou a dvěma muži, která se odehrála na letošním sjezdu ČSSD v Hradci Králové, je u soudu. Státní zástupkyně podala návrh na potrestání Kotrby, který se sjezdu účastnil jako akreditovaný novinář za Český rozhlas. Okresní soud v Hradci Králové zatím o věci nerozhodl. Informaci České televizi potvrdila mluvčí soudu Zuzana Horáčková.

Kotrba měl před kulturním domem Střelnice, kde se sjezd strany konal, dvěma bezdomovcům nastříkat do očí pepřový sprej. Podle policie se tím dopustil výtržnictví, za což mu hrozí až dva roky vězení. Státní zástupkyně Margarita Halamková podle informací České televize následně podala na Kotrbu návrh na potrestání, o kterém rozhodne Okresní soud v Hradci Králové.

Sjezd ČSSD se konal 17. a 18. února v kulturním domě Střelnice. Před ním postávali bezdomovci, kteří delegáty a novináře občas poprosili o cigaretu či menší obnos. Oslovili i Kotrbu, který proti nim podle Respektu použil pepřový sprej. Své jednání později na sociální síti Facebook odůvodnil tím, že byl napaden. Rozhlas s ním po incidentu spolupráci ukončil.