Ženě, která v plzeňském baru zaútočila kyselinou, hrozí šest let

Policie obvinila šestačtyřicetiletou ženu, která v sobotu polila v nočním klubu v Plzni několik lidí chemikálií, z ublížení na zdraví z omluvitelné pohnutky. Nyní jí hrozí až šest let vězení.

Kriminalisté šestačtyřicetiletou ženu obvinili v neděli pozdě večer poté, co v sobotu dopoledne v nočním erotickém klubu na Americké třídě v centru Plzně polila několik lidí chemikálií, pravděpodobně kyselinou. 

Z policejních vyjádření vyplývá, že incident nejspíš souvisel s předchozí roztržkou v klubu, při které byl na hlavě zraněn muž. Podezřelou ženu policie na místě zadržela. Všichni účastníci incidentu byli Češi.

Policie zatím neuvedla, co přesně se v nočním klubu stalo a co vedlo k celému incidentu. Z ublížení na zdraví z omluvitelné pohnutky lze podle trestního zákoníku obvinit člověka, který někomu úmyslně způsobí těžkou újmu na zdraví v silném rozrušení ze strachu, úleku nebo ve zmatku v důsledku předchozího zavrženíhodného jednání poškozeného. 

Vážná zranění chemikálií utrpěli 28letý a 49letý muž a asi 40letá žena. Dva muži ve vážném stavu byli převezeni do plzeňské fakultní nemocnice. Zraněnou ženu záchranáři letecky transportovali do pražské vinohradské nemocnice na popáleninové centrum.

Zraněných nakonec záchranáři ošetřili celkem pět. Kromě tří lidí zasažených chemikálií i další dva lidi, mezi nimi byla i podezřelá. „Na místě ošetřili další dvě osoby, útočnice sama se lehce kyselinou zranila. Pak ještě muž s úrazem hlavy bez zasažení kyselinou,“ dodal Robin Šín ze Zdravotnické záchranné služby.