Auta se vrátila na dálnici D10. V noci na neděli byla uzavřena kvůli bourání mostu

Na dálnici D10 u Brandýsa nad Labem nedaleko Prahy byl po nočním bourání mostu obnoven provoz. Auta kvůli odstraňování poloviny mostu jezdila po objížďkách od sobotní sedmé hodiny večer. Na dálnici se vrátila v neděli v 09:00 ráno.

Stavbaři v noci na neděli bourali druhou polovinu mostu, první zdemolovali minulý víkend. Podle mluvčí stavební firmy Eurovia CS Ivety Štočkové byl postup úplně stejný jako před týdnem.

„Bourací práce proběhly bez problémů. V tuto chvíli začínáme postupně pouštět provoz,“ sdělila Štočková krátce po deváté hodině ráno. 

Minulý i tento týden byla nejprve doprava na D10 svedena do jednoho pruhu a stavbaři na místě chystali techniku. V 19:00 byla dálnice uzavřena a začaly bourací práce, které trvaly do rána. Neprůjezdný byl kvůli tomu v obou směrech úsek mezi 10. a 14. kilometrem, objízdné trasy vedly přes okolní exity na Brandýs a Starou Boleslav.  

Zbouraný most nahradí nový širší, vyjde to na 54,1 milionu korun. Náklady z větší části pokryje dotace z Integrovaného regionálního operačního programu. Stavba slouží jako jedna z mimoúrovňových křižovatek na dálnici pro sjezd do Brandýsa nad Labem či na opačnou stranu směrem k Zápům.