Na D6 houstne provoz aut bez známky, policie posiluje hlídky

Události ČT: Na D6 houstne provoz aut bez známky, policie posiluje hlídky (zdroj: ČT24)

Na dálnicích, které můžou řidiči od Nového roku používat bez poplatku, houstne provoz. Jezdí po nich i ti, kteří by se jim jinak kvůli drahé dálniční známce vyhnuli. Policisté v Karlovarském kraji proto kolem dálnice D6 z obav o bezpečnost posilují hlídky.

Zostřená stráž chce zabránit nehodám. Už na začátku roku měla policie obavy, že po zrušení poplatků provoz na frekventované silnici vzroste. „Během prvních dvou měsíců tohoto roku se to předběžným průzkumem potvrdilo,“ uvedla mluvčí policie Karlovarského kraje Kateřina Krejčí.

Na frekventované mezinárodní trase se střídají dálniční úseky s městskými okruhy. Na ně navazují staré části úzké silnice. To může byt pro řidiče matoucí.

Právě v Karlovarském kraji se loni zvýšil počet nehod nejvíc v Česku - navíc plynule roste už pět let po sobě. „Počet dopravních nehod se zvýšil vlivem nesprávné jízdy nebo špatného předjíždění,“ uvedl Lukáš Hutta z BESIPu v Karlovarském kraji.

  • D3 (Veselí nad Lužnicí – Bošilec, 104. – 109. km)
  • D6 (Karlovy Vary – Cheb, 131. – 162. km)
  • D46 (Hněvotín – Slavonín, 37. – 39. km)
  • D52 (Pohořelice, 23. – 26. km)
  • D55 (Otrokovice, 30. – 32. km)

Zdánlivě bezpečné úseky totiž svádějí k předjíždění a překračování maximální rychlosti. „Ta je určitě minimálně o dvacet kilometrů vyšší, než je rychlost povolená,“ dodal dopravní expert Bohumil Oslík.

Reportáž: Ministerstvo přidává dálniční úseky bez známky (zdroj: ČT24)