Lyžař, jenž srazil na sjezdovce školáka, se přihlásil policii. Ta hledá svědky

Lyžař, jenž srazil na sjezdovce školáka, se přihlásil policii, ta hledá i svědky (zdroj: ČT24)

Policii se přihlásil třiašedesátiletý lyžař, který se v úterý srazil na sjezdovce v krkonošské Rokytnici nad Jizerou s dvanáctiletým chlapcem. Školák při střetu utrpěl vážné poranění nohy. Muž ale střet popisuje jinak, než uvedl otec zraněného dítěte.

Třiašedesátiletý lyžař z Ústeckého kraje se srazil se školákem v úterý dopoledne kolem půl jedenácté v horní části modré sjezdovky v lyžařském areálu Horní Domky.

Otec chlapce už dříve uvedl, že lyžař srazil jeho syna zezadu a po pádu na zem se ho snažil pouze postavit na nohy. Podle otcovy verze, když lyžař zjistil, že to kvůli chlapcovu zranění nejde, odjel, aniž situaci na místě dál řešil.

Dítě musela záchranná služba letecky přepravit do nemocnice v Hradci Králové. Po lyžaři policie pátrala. Muž se sám přihlásil ve čtvrtek večer prostřednictvím linky 158, když se o pátrání dozvěděl z médií.

„Do protokolu zatím vyslechnut nebyl, nicméně po telefonu policistům sdělil svou verzi události, která zcela nekoresponduje s výpovědí již vyslechnutého chlapcova otce,“ uvedla mluvčí policie Ivana Baláková s tím, že konkrétnější informace bude mít policie až po výslechu muže a případných svědků.

A policisté by kvůli rozporu v tvrzeních uvítali i další svědky, kteří v úterý incident na sjezdovce zaznamenali.

„Kvůli rozporům ve výpovědích žádáme znovu svědky nehody o pomoc, aby nám pomohli objasnit průběh srážky a dění po ní,“ uvedla Baláková. Informace ke kolizi lyžařů mohou svědci volat na bezplatnou tísňovou linku policie 158 nebo je sdělit osobně policistům na kterékoliv služebně.