Ženu v Jihlavě zastřelil její bývalý manžel. Pak se sám zabil

Jedenasedmdesátiletou ženu z Jihlavy zřejmě zastřelil její bývalý manžel, uvedla policie. Důvodem byly podle vyšetřovatelů spory v podnikání. Muž se po činu zastřelil, jeho mrtvolu našli lidé u Medlešic poblíž Chrudimi. Policie případ dále prověřuje.

Na ženu sedící za volantem auta pachatel střílel v pátek kolem 14:00 na křižovatce ulic Slavíčkova a Sokolovská v Jihlavě. Podle policie žena na křižovatce zastavila se svým autem. Z druhého vozu, který zastavil vedle ní, začal řidič střílet. Ženu zasáhl čtyřmi ranami ze šesti vypálených střel. Po střelbě z místa ujel.

Bývalý manžel oběti byl podle kriminalisty Pavla Kubiše od začátku prověřován jako možný pachatel. Policie se ho snažila kontaktovat, pak po něm vyhlásila pátrání. Jeho auto se našlo v Pardubicích.

V sobotu pak lidé našli na Chrudimsku tělo čtyřiašedesátiletého muže – podle kriminalistů pachatele. Podle policie se zastřelil svou legálně drženou zbraní. Nešlo ale o tutéž zbraň, se kterou předtím – dle zjištění kriminalistů – zastřelil svou bývalou manželku.

„Vražedná zbraň nebyla doposud zajištěna,“ konstatoval kriminalista. Podezřelý podle něj legálně vlastnil zbraň a v minulosti ohlásil odcizení jiné legálně držené zbraně. Jestli šlo o vražednou zbraň, nepotvrdil. Je podle něj potřeba počkat na výsledky balistické expertizy. Policie se podle něj přiklání k tomu, že šlo o plánovanou vraždu.

Podle kriminalistů měla žena s mužem dlouhodobé neshody, kterými se policie už v minulosti zabývala. Bývalí manželé spolu dříve podnikali, v Jihlavě vlastnili autoservisy i stanici technické kontroly. Vznikly ale mezi nimi spory, které skončily až před soudem. 13. prosince měli mít u Okresního soudu v Havlíčkově Brodě stání.