Zemřel náčelník horské služby Klepš. Zkolaboval po výstupu na Sněžku

Ve věku 53 let zemřel náčelník krkonošské horské služby Adolf Klepš. Zkolaboval 1. října při předvolebním výstupu TOP 09 na Sněžku, poté ležel v kritickém stavu v královéhradecké fakultní nemocnici. Informovala o tom ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová, její resort je zřizovatelem Horské služby ČR.

Podle horské služby zemřel v úterý několik dnů po náhlé srdeční příhodě. První pomoc mu poskytl přímo na Sněžce bývalý ministr zdravotnictví a lídr hradecké kandidátky TOP 09 Leoš Heger. Klepš kandidoval za tuto stranu jako bezpartijní v říjnových sněmovních volbách.

Klepš byl dlouholetým členem horské služby. Kromě náčelníka krkonošské služby byl i zástupcem náčelníka Horské služby ČR a šéfem dobrovolných hasičů horské služby.

„Adolf byl pro nás nejen skvělým náčelníkem, obětavým a vynikajícím záchranářem a naprostým profesionálem. Byl především opravdovým kamarádem, na kterého jsme se všichni mohli spolehnout jak během náročných záchranářských zásahů, tak i v osobním životě. Byl skutečným Chlapem, miloval celým srdcem svoji práci a vždy neváhal nasadit vše, když šlo o pomoc jiným,“ uvedla horská služba na webu.

Adolf Klepš (druhý zleva) při otevření opraveného Památníku obětem hor v Krkonoších (23.8.2016)
Zdroj: ČTK

Už od 90. let se Klepš angažoval také v politice, byl dlouholetým zastupitelem města Špindlerův Mlýn. V loňských krajských volbách měl být lídrem kandidátky TOP 09 v Královéhradeckém kraji, ale kvůli pracovní vytíženosti z pozice odstoupil. Nakonec byl na 5. místě kandidátky, díky preferenčním hlasům se ale posunul na druhé místo a stal se krajským zastupitelem.