Policie končí s pátráním po zmizelé dívce Muzikářové

Policie končí s pátráním po školačce Michaele Patricii Muzikářové. Avizovala to ČTK, podle které policisté oficiálně oznámí odložení případu zřejmě v pátek. Dívka zmizela v lednu, bylo jí necelých třináct let.

Formálně ještě pátrání po Michaele Patricii Muzikářové pokračuje, policie ji stále uvádí v databázi Dítě v ohrožení. Zároveň však již naznačila, že případ odloží. Na pátek svolali policisté brífink, podle ČTK oznámí, že se tak stalo. Krajská policejní mluvčí Veronika Hyšplerová uvedla, že před tiskovou konferencí nebude informace k případu zveřejňovat.

Tehdy dvanáctiletá školačka z Ústí nad Labem nedošla letos 11. ledna do školy. Její matka odešla brzy ráno do práce, dívku před odchodem nekontrolovala. Viděla ale její oblečení, boty a věci do školy. Večer nahlásila, že ji pohřešuje.

Dívčin telefon byl naposledy aktivní 10. ledna večer. Podle vyšetřovatelů ale byla ráno nejspíše ještě doma, kromě toho, že matka viděla její osobní věci, tak usuzovali i z ranní aktivity na sociální síti.

Policisté pak zahájili rozsáhlé pátrání, ve městě vylepili podobizny pohřešovaného dítěte, prohledávali místo, kde bydlela, a okolí, žádali také veřejnost o poskytnutí kamerových záznamů z celé městské čtvrti.

V létě uvedl Český rozhlas, že policie podezírá partnera dívčiny matky z vraždy dítěte. Muž ale spáchal ještě v lednu sebevraždu. Policie po jeho sebevraždě přestala o případu poskytovat informace.

  • 11. ledna – Dvanáctiletá dívka v Ústí nad Labem nepřišla do školy. Její matka nahlásila pohřešování tentýž den vpodvečer. Policie vyhlásila pátrání v kategorii Dítě v ohrožení.
  • 16. ledna – Policie oznámila, že rozsáhlé pátrání po pohřešované Micheale Patricii Muzikářové nepřineslo žádné výsledky.
  • 17. ledna – Policie oznámila, že dívku hledá i v schengenském prostoru.
  • 21. ledna – Do pátrání se kromě speciálního policejního týmu zapojil rozšířený tým kriminalistů z jednotlivých územních odborů v kraji. Nasazen byl i speciálně vycvičený pes saské policie, zapojila se řada dobrovolníků.
  • 30. ledna – Policie oznámila, že prověřuje úmrtí člověka, který souvisí s případem pohřešované školačky. Šlo o partnera matky hledané dívky. Policie
    neupřesnila, jakým způsobem zemřel, později vyšlo najevo, že se oběsil.
  • 10. července – Půl roku po zahájení pátrání policie oznámila, že nemá žádné nové informace, které by mohla zveřejnit. Krajská policejní mluvčí Veronika Hyšplerová naznačila, že případ by mohl být odložen.
  • 27. července – Český rozhlas uvedl, že se kriminalisté zabývají už pouze tou vyšetřovací verzí, že dívku zabil partner její matky.
  • 31. července – Mluvčí Veronika Hyšplerová řekla ČTK, že případ zůstane zřejmě neobjasněný.
  • 12. září – Podle informací ČTK policie případ odložila.