Škoda při nehodě cisterny na D1 dosáhla téměř 1,5 milionu korun

Téměř 1,5 milionu korun dosáhla škoda při sobotní nehodě cisterny na D1 na Přerovsku. Nehoda zastavila provoz v úseku mezi Hranicemi a Bělotínem téměř na deset hodin. Tah byl zcela zprovozněn až před půlnocí, uvedla policie. Řidič cisterny dostal při nehodě smyk a narazil do svodidel, tahač začal poté hořet. Nikdo nebyl zraněn.

Předběžně byla celková škoda vyčíslena na částku přes 1,4 milionu korun. Přesné příčiny nehody, její okolnosti a souvislosti jsou v šetření, oznámila krajská policejní mluvčí Irena Urbánková. Dálnice byla uzavřena na několik hodin kvůli vyprošťování cisterny a vraku tahače.

Nehoda se stala v sobotu před 14:00 na 311. kilometru dálnice v katastru Olšovce mezi Ostravou a Olomoucí. Podle informací ČTK šlo o polskou cisternu, kterou řídil český řidič. Cisterna dostala smyk a narazila do středových svodidel s betonovými zátarasy.

Tahač se poté utrhl a začal hořet v motorové části. Oheň se na cisternu nerozšířil, hasiči ho rychle zlikvidovali. Části betonových svodidel po nárazu dopadly do protisměru. I přes intenzivní brzdění do nich poté narazilo osobní auto, nikdo nebyl zraněn.