V případu napadení Kvitové má být jasno v září. Policejní prověřování končí

Kriminalisté dokončují prověřování případu české tenistky Petry Kvitové, kterou v jejím bytě koncem loňského roku napadl neznámý útočník. Poslední krok v šetření by měli učinit letos v září, Kvitová kvůli vážnému poranění ruky nemohla několik měsíců sportovat.

Dvojnásobnou wimbledonskou vítězku Kvitovou loni 20. prosince v jejím prostějovském bytě přepadl neznámý pachatel, jenž jí při potyčce pořezal prsty levé ruky, v níž drží raketu. Bývalá světová dvojka týž den podstoupila operaci poraněných šlach a nervů, na kurty se vrátila letos v květnu.

Kriminalisté vyšetřují tenistčino napadení od prosince loňského roku. Prostějovský klub dokonce vypsal odměnu za dopadení pachatele 100 tisíc korun. K této částce letos v březnu přidal neznámý muž dalších 400 tisíc.

Rozuzlení nejasné

Podle aktuálních informací, které ČT zjistila od státního zastupitelství, se šetření celé věci po osmi měsících od útoku blíží ke svému závěru – a případných scénářů budoucího vývoje je stále několik: Od odložení případu přes řešení napadení jako přestupku až po situaci, kdy vyšetřovatelé obviní konkrétní osobu a zahájí trestní stíhání.

V této chvíli ale olomoucká policie neposkytla informaci, že by podezřelou osobu dopadla. „Úspěšné vyřešení případu a dopadení pachatele je pro nás stále prioritou. I nadále uvítáme jakékoliv poznatky, které se vztahují k uvedenému případu,“ uvedla mluvčí Jitka Dolejšová z ředitelství policie Olomouckého kraje.