Při zásahu v Čepru policie zadržela další čtyři lidi, kteří kradli pohonné hmoty

Při zásahu v táborském skladu státního distributora paliv Čepro policie zadržela čtyři muže. Kriminalisté je přistihli přímo při krádeži pohonných hmot. Zadrženým hrozí až pětileté vězení. Jedná se o tři zaměstnance společnosti a muže, který odcizené pohonné hmoty distribuoval mimo areál. Výši škody policie neuvedla.

„Akce byla připravována v úzké součinnosti s vedením společnosti a to na základě vzájemných informací vycházejících jak z vlastní kontrolní činnosti firmy, tak z operativní práce táborských kriminalistů,“ uvedl policejní mluvčí Miroslav Doubek.

Policisté rovněž zajistili dva nákladní automobily a při prohlídkách bytových i nebytových objektů další zásoby pohonných hmot a peníze. „Všichni čtyři muži byli obviněni z trestného činu krádeže. Zároveň byl podán podnět k návrhu na jejich vzetí do vazby,“ uvedl Doubek.

Pro distributora paliv se v posledních měsících jedná už o druhou zkušenost s policejními vozy na svých parkovištích. Loni na jaře zasahovali celníci a policisté ve dvou skladech Čepra kvůli krádežím značného množství pohonných hmot. Zadrželi tehdy několik desítek lidí.

Společnost Čepro, jejímž jediným akcionářem je ministerstvo financí, zajišťuje hlavně přepravu, skladování a prodej ropných produktů. Je jedním z největších průmyslových podniků v Česku. Provozuje síť 1135 kilometrů produktovodů a k dispozici má 650 skladovacích nádrží. Jejím posláním je také ochrana zásob státních hmotných rezerv a provozuje síť zhruba dvou stovek čerpacích stanic pod obchodním názvem EuroOil.