Dítě, na které spadl strom, o víkendu zemřelo

Jedno z pěti dětí, na které ve čtvrtek v Českém Rudolci u Dačic na Jindřichohradecku spadl strom, podlehlo následkům zranění. Dítě zemřelo o víkendu v českobudějovické nemocnici.

„Tuto tragickou událost nadále intenzivně prošetřují jindřichohradečtí kriminalisté jako trestný čin obecné ohrožení z nedbalosti,“ uvedla policejní mluvčí Hana Millerová.

Záběry z místa: V Českém Rudolci spadl na děti strom (zdroj: ČT24)

Pád vzrostlého stromu zranil ve čtvrtek na Jindřichohradecku pět dětí, jedno převezli záchranáři letecky s velmi vážným poraněním hlavy do nemocnice v Českých Budějovicích. Také další utrpělo vážné zranění hlavy, zbývající tři děti vyvázly s oděrkami a lehčími zraněními.

Strom byl zřejmě napaden škůdcem, spadl v nešťastný okamžik

K neštěstí došlo ve čtvrtek dopoledne, když byly děti z mateřské školky na vycházce s učitelkami a asistentkami. Vracely se právě do školky, když na ně z dosud nezjištěných příčin spadl vzrostlý topol.

Strom byl zřejmě napaden dřevokaznou houbou nebo jiným škůdcem. Svědčí o tom i fakt, že se nevyvrátil, ale v nešťastnou chvíli došlo k jeho přelomení. Okolností však může být více, na tragédii se mohly podílet i vítr a déšť, které přišly po delším období sucha. Přesnou příčinu pádu musí určit odborník, který posoudí stav stromu.