Na Pražském okruhu se srazilo šest aut, ochromila dvě dálnice

Nedaleko Ořechu se na Pražském okruhu srazilo šest aut. Nehoda pak zkomplikovala provoz hned na dvou dálnicích – okruhu samotném a dálnici D5. Sice zůstával průjezdný jeden pruh, ale ucpání v předvečer prázdnin a vytvoření dlouhé kolony ve směru k dálnici D1 to stačilo. Po deváté večer se ale podařilo havarovaná auta odstranit.

Nehoda se stala před sedmou hodinou večer, střetlo se při ní na 18. kilometru Pražského okruhu (dálnice D0) šest osobních aut, v nichž nikdo neutrpěl zranění. Policejní mluvčí Andrea Zoulová popsala, že se nejprve srazila dvě auta, další řidiči pak nestihli zabrzdit a narazili do nich také.

Průjezdný zůstal jeden ze dvou pruhů, ale to nestačilo. Auta se před místem nehody hromadila, silničáři večer hodnotili situaci mezi 18. a 21. kilometrem jako dopravní kolaps. Kolona ovšem dosahovala ještě dále – ke křižovatce s dálnicí D5 na 23. kilometru. Auta navíc postávala již před sjezdem z plzeňské dálnice na okruh.

Nehoda na Pražském okruhu ale nebyla jediná, která večer komplikovala dopravu v Česku. Dálnici D3 zcela zastavila nehoda osobního auta, u které zasahovali záchranáři s vrtulníkem. Při nárazu auta do svodidel utrpěli zranění tři dospělí a jedno dítě. „V autě byly čtyři osoby, tři těžká zranění a jedno lehké,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Krausová.

Dvě vážné dopravní nehody se staly již dřív. Při jedné utrpělo po střetu s dodávkou zranění dvouleté dítě. Zranění utrpěl i motorkář, který při předjíždění kolony narazil do policejního auta. Při další nehodě zahynul jiný řidič motocyklu, který v zatáčce vjel do protisměru a střetl se s protijedoucí dodávkou.

Rozšířil tak předběžnou červnovou statistiku obětí dopravních nehod. Ta i tak dosáhla extrémně vysokého čísla 64, což je bezmála dvojnásobek počtu lidí, kteří zahynuli při nehodách v červnu 2016. Policie přičítá tragický výsledek zejména slunečnému a teplému počasí, které přilákalo na silnice motocyklisty, cyklisty a chodce. Ti tvoří velkou část obětí.