U Devíti křížů se srazilo sedm aut, zúženou D1 blokovala v ranní špičce

V době, kdy vrcholila ranní špička, blokovala dálnici D1 u Devíti křížů hromadná nehoda. Situace byla o to složitější, že sedm aut havarovalo na místě, kde je dálnice zúžená a jezdí se v jednom jízdním pásu obousměrně.

Hromadná nehoda se stala před osmou ráno a provoz omezovala dvě hodiny. Obešla se bez zranění. Podle silničářů havarovalo sedm osobních aut, policie uvedla, že jich bylo sedm až osm. Nehoda výrazně zkomplikovala dopravu ve vrcholící ranní špičce. Vraky znemožnily jízdu ve směru na Brno, během půl hodiny vyrostla před Devíti kříži pětikilometrová kolona.

„Auta se srazila poblíž benzinové čerpací stanice v místě, kde je zúžená vozovka. Nikomu se nic nestalo,“ uvedla policejní mluvčí Andrea Cejnková.

Uzavírka, kterou způsobila havárie sedmi vozidel v místě, kde je kvůli probíhající modernizaci jízdní pás rozpůlen a jezdí se ve zúžených pruzích, přitom měla elegantní objížďku. Protože se stala přímo před odpočívkou Devět křížů, bylo možné objet zablokované místo právě tudy kolem čerpací stanice a přes parkoviště.