Sobotní nehodu na Blanensku nepřežili tři lidé

Tři lidé zemřeli a další dva utrpěli zranění po střetu osobního auta s malou dodávkou na Blanensku. Na místě zahynuli dva mladí muži, v nemocnici později zemřel další muž, který utrpěl vážná zranění. Tragická nehoda zhruba na tři hodiny zablokovala silnici I/43 mezi Černou Horou a Lipůvkou.

Nedaleko obce Závist na Blanensku se kolem půl šesté v podvečer střetlo osobní auto, ve kterém cestovali dva mladí muži, s malou dodávkou, kde jel muž ve středním věku s ženou a její dcerou. Auta se srazila čelně. „Příčinu nehody vyšetřujeme. Obě auta narazila po střetu ještě do stromu, každé do jiného,“ uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Na místě zemřeli oba mladíci z osobního auta, zatímco řidiče dodávky transportovali záchranáři v kritickém stavu do nemocnice U svaté Anny v Brně. Tam však zraněním podlehl. I žena a dívka, které cestovaly autem, jež muž řídil, utrpěly lehká zranění. Dítě záchranáři odvezli do dětské nemocnice do Brna na pozorování.

Po nehodě odkláněli policisté dopravu po komunikacích nižších tříd přes Blansko, respektive Žernovík. „Provoz na silnici I/43 byl plně obnoven po 21. hodině,“ uvedl policejní mluvčí.

Silnice I/43 je hlavní spojnicí Brna s východem Čech. Výhledově by ji měla nahradit nová kapacitní komunikace. Například ČTK uvádí, že současná komunikace patří k nejnebezpečnějším silnicím, na druhé straně na mapách rizikovosti silnic jsou její části hodnoceny jako úseky s nízkým až středním rizikem, jako velice nebezpečnou hodnotí organizace EuroRAP až její úsek severně od Svitav kolem Lanškrouna. Předchozí tragická nehoda se na I/43 stala loni v listopadu, kdy u křižovatky se silnicí I/35 u Lačnova na Svitavsku zemřel chodec.