Policie hledá oběti: Podvodník vylákal miliony, vydával se za pokerového i fotbalového manažera

Pražští policisté hledají oběti pravděpodobného podvodníka, který se vydával za manažera slavných fotbalistů nebo pokerových hráčů. Podvedeným lidem sliboval zajištění kariéry nebo výdělků prostřednictvím sázek na fotbalová utkání. Podle kriminalistů z nich vylákal miliony korun. Muž na schůzkách působil jako velice bohatý člověk, často ho doprovázel bodyguard.

Šestatřicetiletého muže zadrželi policisté koncem ledna a soud ho poslal do vazby. Za podvody mu hrozí až osmileté vězení.

Podle prostředí, ve kterém se pohyboval, se představoval buď jako bývalý prvoligový fotbalista nebo pokerový hráč. Jindy vystupoval jako manažer sportovců nebo tvrdil, že je majitelem zahraničních fotbalových klubů či barů ve známých přímořských destinacích.

Obviněný muž na snímku s Ronaldem
Zdroj: Policie ČR

„Svá tvrzení podporoval fotografiemi se slavnými osobnostmi z fotbalového prostředí, jako je například Ronaldo,“ popsal policejní mluvčí Tomáš Hulan.

„Na základě těchto smyšlených legend pak sliboval a nabízel své manažerské služby nebo zajištění financování kariéry například začínajícím pokerovým hráčům. Stejně tak se nebál slibovat, možná dokonce garantovat, snadné výdělky prostřednictvím sázek na fotbalová utkání v rámci celé Evropy,“ dodal mluvčí.

Policie hledá oběti tohoto muže
Zdroj: Policie ČR

Podvedení lidé mu předávali peníze v hotovosti bez jakékoliv písemné záruky. Policisté zatím zadokumentovali případy, při nichž údajně vylákal celkem 3,9 milionu korun. Jenomže se domnívají, že je podvedených mnohem víc.

Proto žádají případné další oběti, aby se přihlásily na tísňové lince 158 nebo na e-mailu lienka.rablova@pcr.cz.