Bombou ve vlaku zřejmě vyhrožoval opilý recidivista. Hrozí mu pět let

Policisté mají podezřelého, který zřejmě vyhrožoval bombou v rychlíku. Kvůli výhrůžce zasahovala v pondělí policie v Berouně ve vlaku, který mířil do Mnichova. Evakuováno bylo 254 cestujících, provoz na trati několik desítek minut stál.

Před polednem vyjel prohledaný rychlík dál po své trase. Při prohlídce vlaku a cestujících policisté výbušninu nenašli. Muž, kterého kriminalisté z vyhrožování bombou podezírají, byl opilý, jde o Čecha a recidivistu. Bude obviněn z šíření poplašné zprávy, uvedla policejní mluvčí.

Vlak byl z bezpečnostních důvodů zastaven několik set metrů před stanicí Beroun hlavní nádraží. Aby nedošlo k větší tragédii, kdyby se v něm výbušnina nacházela.
Marcela Pučelíková
mluvčí berounské policie

„Podezřelému hrozí v případě prokázání viny až pět let vězení za šíření poplašné zprávy,“ řekla mluvčí berounské policie Marcela Pučelíková. Policisté jej odvezli k výslechu. Podle mluvčí mu bude sděleno obvinění ze zmíněného trestného činu, výslech byl odložen, vyšetřovatelé čekají, až muž vystřízliví.

Jde o českého občana narozeného v roce 1972. Dříve byl opakovaně trestaný za majetkovou trestnou činnost.

Události: Ve vlaku do Mnichova výbušnina nebyla (zdroj: ČT24)

Vlak při prohledávání stál u berounského hlavního nádraží na koleji, na níž neblokoval provoz. Na místo byl povolán i pes cvičený na vyhledávání výbušnin. Cestující přečkali dobu po evakuaci v budově nádraží.

Vlak EC 354 Franz Kafka jedoucí do Německa nabral několikahodinové zpoždění. Policejní zásah kvůli výhrůžce zpozdil i řadu vnitrostátních spojů.