„Chytí tě, raději se přihlas,“ vzkázala Kvitová útočníkovi a detailně ho popsala policii

Policie zveřejnila předběžnou podobu pachatele, který v úterý v Prostějově přepadl tenistku Petru Kvitovou a pořezal ji na ruce. Muž ve věku do 35 let je vysoký asi 180 centimetrů, má světlou pleť, hnědé oči, krátké hnědé vlasy a normální postavu, informoval mluvčí prostějovské policie František Kořínek.

Dvojnásobná wimbledonská vítězka Kvitová agresora detailně popsala ve středu večer při výslechu na policii. V té době už za sebou měla náročnou operaci poraněných šlach a nervů na všech prstech levé ruky, v níž drží raketu.

„Moc dobře si tě pamatuju. Popsala jsem tě tak podrobně, že tě stejně chytí, tak se raději přihlas!“ citoval Blesk tenistky vzkaz, který mu předal její mluvčí Karel Tejkal.

Útočník měl podle popisu na sobě bundu okrové barvy, přibližně o jednu konfekční velikost větší než postava muže, volnější modré džíny, na nohou šedé sportovní zavazovací boty se třemi bílými pruhy na bocích, ne však značky Adidas. Na hlavě měl béžovou čepici s krátkým kšiltem, takzvanou bekovku.

Kriminalisté žádají občany, kteří by mohli podat k osobě odpovídající popisu jakoukoliv informaci, aby se obrátili na linku 158 nebo přímo na prostějovské policisty na adrese Újezd 12.

Kvitovou přepadl neznámý pachatel v úterý ráno v jejím prostějovském bytě. Při potyčce ji pořezal, ještě týž den večer absolvovala šestadvacetiletá tenistka téměř čtyřhodinovou operaci v Ústavu chirurgie ruky a plastické chirurgie ve Vysokém nad Jizerou. Rekonvalescence potrvá několik měsíců, na turnaje se bude moci vrátit podle odhadů nejdříve ve druhé polovině příštího roku.