Ranní mrazy přinesly řadu nehod, u Kladna zemřel člověk

Smrtí člověka skončila ranní nehoda na Kladensku. Nebyla jediná, která se v mrazivém pondělním ránu stala. Teploty byly hluboko pod nulou, na Jizerce dosáhly téměř až k minus dvaceti stupňům. Silnice proto mohou namrzat.

Dvě dopravní nehody se staly ráno na dálnici D6 na Kladensku. Při jedné z nich zemřel člověk, druhá skončila se zraněním. Dálnice byla po nehodách uzavřena. Podle informací silničářů je na dálnici D6 mlha a teplota ráno klesla pět stupňů pod nulu.

Nehody, které se staly na dálnici u Kladna, nebyly ráno jediné. Řidiči nezvládli svá auta na mnoha místech v celém Česku. Silnice I/13 na Chomutovsku a také I/46 na Olomoucku ráno uzavřely nehody nákladních aut. Preventivní význam potom má uzavírka silnice I/56 mezi Ostravicí a Bílou pro nákladní vozidla s přívěsem.

Nejchladněji bylo ráno na Jizerce v Jizerských horách. Na tamním rašeliništi klesla teplota na minus 19,9 stupně Celsia. Méně než patnáct stupňů pod nulou bylo i na dalších místech na horách na severu, ale i jihu Čech. V nižších polohách se ranní teploty většinou pohybovaly od minus 4 do minus 11 stupňů.

Ranní mrazík ve Vsetíně
Zdroj: Facebook Počasí ČT/Tomáš Novosad

Nad nulu se během dne oteplí pouze v části republiky. Nejvyšší denní teploty očekávají meteorologové mezi minus 2 a plus 2 stupni Celsia, nejchladněji by mělo být v jižních Čechách a na Vysočině.