Jižní spojka se v pátek večer zastavila. Policie zkontrolovala 1300 aut

Policisté v pátek večer uzavřeli jednu z nejvytíženějších silnic v Praze, Jižní spojku u Barrandovského mostu. Učinili tak kvůli kontrole řidičů. Při prověrce téměř 1300 aut odhalili více než sto přestupků a sedm řidičů pod vlivem alkoholu či drog. Na policejním webu to oznámil mluvčí pražské policie Tomáš Hulan. Po Barrandovském mostě projede denně až 140 tisíc vozidel.

Výsledkem akce je sedm řidičů podezřelých z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Řada dalších motoristů se dopustila přestupku, například špatným technickým stavem vozu nebo chybějícími doklady. Policisté rozdali na místě pokuty dohromady za více než 42 tisíc korun a část přestupků zamíří do správního řízení, v němž hrozí vyšší postihy.

Policisté prověřovali i taxikáře. „Ve valné většině bylo vše buď úplně v pořádku, nebo byly zjištěny drobné nedostatky administrativního charakteru. Jeden z taxikářů měl ale tolik prohřešků, že mu byla přímo na místě uložena desetitisícová kauce pro následné správní řízení,“ doplnil Hulan.

Policisté také ve stejný den kontrolovali v Praze bazary, zastavárny a provozovny sběrných surovin, ubytovny či squaty. Neodhalili ale nic nelegálního.