Meteorologové varují před náledím, na Šumavě může napadnout až 10 cm sněhu

V Česku bude v noci na pondělí hrozit náledí. Výstraha Českého hydrometeorologického ústavu platí pro všechny kraje s výjimkou Olomouckého a Moravskoslezského od nedělních 23:00 do pondělních 10:00. Největší pozor si mají dát lidé v Plzeňském a Jihočeském kraji. Na Šumavě může napadnout až deset centimetrů sněhu.

Podle předpovědi má v neděli na většině území ČR občas pršet, v Čechách pak bude v polohách nad 500 metrů nad mořem déšť večer a v noci postupně přecházet ve sněžení. Na jihozápadě Čech a na Českomoravské vrchovině tak může napadnout do pěti centimetrů sněhu a na Šumavě až deset centimetrů.

V druhé polovině noci by srážek už mělo ubývat. „Teploty vlhkých povrchů pak budou v západní polovině území klesat většinou pod bod mrazu a bude se místy tvořit náledí,“ varuje ČHMÚ, podle kterého lze proto čekat náledí hlavně v místech, kde napadne sníh.

Podle meteorologů bude podobné počasí panovat i v příštích dnech, proto nevylučují, že budou opět vydávat výstrahu. Pondělní denní teploty se budou pohybovat mezi 3 až 7 stupni Celsia, v dalších dnech pak ještě o něco klesnou.

Předpověď počasí pro příští týden
Zdroj: ČT24
Vydáno pod