Obrazem: Smíchov City na dotek. Veřejnost může ovlivnit podobu veřejných prostranství

Budoucí městská čtvrť Smíchov City má vedle vizualizací i svůj trojrozměrný model. Jejími autory jsou studenti ČVUT. Veřejnost má možnost seznámit se s navrhovanou podobou nové pražské čtvrti v obchodním centru Nový Smíchov. Vedle 3D modelu a nejnovějších vizualizací budou mít Pražané možnost připomínkovat a tím i ovlivnit podobu plánovaných veřejných prostranství v rámci zástavby současného brownfieldu nákladového nádraží Smíchov. Více v galerii.

Výstava v OC Nový Smíchov, jejíž součástí bude i sběr podnětů od obyvatel, potrvá do 24. listopadu 2016. V návaznosti na aktuální výstavu se v následujících měsících uskuteční v místech plánované zástavby komentované procházky s architekty. Pořádat je bude městská část Praha 5 ve spolupráci s developerem a Institutem plánování a rozvoje hlavního města (IPR).

Koncem zimy by se mělo rozběhnout i sociologické šetření včetně diskuse s veřejností. Řešit se bude charakter veřejných prostranství - jednotlivých náměstí nebo parků, ale také aktivity, které by se v nové čtvrti měly odehrávat.

Takto vypadají prostory k plánované výstavbě na místě nákladového nádraží Smíchov dnes: