Policie obvinila chovatele psů, kteří usmrtili chlapce. Viní i otce dítěte

Policisté obvinili dva muže v souvislosti s usmrcením pětiletého dítěte při útoku psů, ke kterému došlo ve druhé půlce září v Lužci nad Cidlinou. Jedním z nich je chovatel psů, druhým pak otec dítěte. Policie je viní z usmrcení z nedbalosti, v případě prokázání viny jim hrozí až šest let vězení.

Prvním obviněným je osmadvacetiletý muž, který podle policie nezajistil psy a ponechal je volně a bez dozoru pobíhat po zahradě v době, kdy se zde pohybovalo dítě. Druhým obviněným je pak pětapadesátiletý muž, který podle policistů nechal svého syna bez dozoru.

Pětiletého chlapce napadlo více psů. Jejich chovatel v médiích uvedl, že vůbec nechápe, co se mohlo stát, a tvrdil, že psi jsou na děti zvyklí. Kromě něj byl v osudnou chvíli na místě otec chlapce, který si prý přišel půjčit vozík za auto. „Chodili sem často. Připevňovali jsme poznávací značku a asi na deset minut jsme dítě ztratili z dohledu,“ uvedl pro Právo majitel psů.

Policie případ stále ještě vyšetřuje, čeká se mimo jiné na znalecké posudky. „Dosud například nebylo prokázáno, který pes chlapce napadl,“ dodala mluvčí královéhradecké policie.