Policie zasahovala na festivalech Mácháč a Hip Hop Kemp proti drogám

Mluvčí Baláková: Kolik drogových deliktů policie odhalila (zdroj: ČT24)

Na technoparty na Máchově jezeře pokračovaly i v neděli zásahy policie kvůli drogovým deliktům. Kriminalisté našli drogy u dalších lidí a zadrželi distributory. Festival Mácháč u Doks na Českolipsku dnes končí. Drogy zajistili policisté i na festivalu Hip Hop Kemp, který v noci na neděli skončil v Hradci Králové.

Policisté a čeští a němečtí celníci od pátku objevili drogy u několika desítek lidí a zadrželi několik distributorů. Většinou se jednalo o marihuanu a tablety extáze.

V sobotu odpoledne přistihli kriminalisté při činu osmatřicetiletého muže z Prahy. Toho čeká trestní stíhání pro distribuci a držení drog, za které mu hrozí pětiletý trest odnětí svobody.

Nic netušící distributor drogu prodal jednomu z návštěvníků akce přímo před policisty v civilu. Kriminalisté stáli opodál a sledovali ho. Po prodeji třech tablet extáze ho zadrželi a zajistili u něj dalších 20 tablet extáze včetně 7,5 gramu kokainu.
Ivana Baláková
liberecká policejní mluvčí

 Největší množství drogy měl u sebe jednadvacetiletý mladík z Teplic: 64 tablet extáze. Byl přistižen při prodeji této drogy v blízkosti areálu, kde se technoparty konala. Jeden účastník se pak bude muset policii zpovídat kvůli výtržnictví a vyhrožování.

Policisté a celníci zajistili v průběhu víkendu u návštěvníků akce extázi, marihuanu, amfetamin, lysohlávky, kokain a drogu zvanou MDMA. Celkem zatím policie odhalila 33 drogových deliktů.  

V Hradci zajistili policisté přes tři kilogramy marihuany

Na třídenním festivalu Hip Hop Kemp v Hradci Králové zase policisté zajistili přes tři kilogramy marihuany. V souvislosti s drogovými delikty na festivalu zadrželi 12 lidí, deset z nich obvinili. Řekla to mluvčí královéhradecké policie Hana Klečalová.

„U zadržených osob jsme kromě marihuany zajistili také přes 200 tisíc korun jako výnos z prodeje drog,“ řekla mluvčí. Obviněným hrozí v případě prokázání viny čtyři až osm let vězení.

Policisté také dohlíželi na dopravu v okolí královéhradeckého letiště, kde se festival konal. „Při silničních kontrolách jsme odhalili devět řidičů, kteří řídili pod vlivem omamné a psychotropní látky, a čtyři motoristy, kteří požili před jízdou alkohol,“ řekla Klečalová.