Nejhorší výmol v Česku mají v Doksech, rozhodly o tom tisíce lidí

Letošním vítězem ankety o Nejhorší díru v republice je úsek silnice číslo 259 v Doksech na Českolipsku. Anketu vyhrála tato silnice poprvé. V první desítce o silnice v takřka nesjízdném stavu se umístila i tři místa v Praze. O vítězi ankety letos rozhodlo 107 tisíc hlasů, tedy o 16 tisíc více než loni.

Autor projektu Výmoly.cz Petr Čaník prozradil, kolik výmolů a děr se v letošním roce ucházelo o pozici té největší. „Do ankety bylo letos nominováno celkem 1048 úseků, tzn. 475 úseků je zcela nových a u 573 úseků, které již máme v systému z dřívějška, byl v roce 2016 aktualizován stav na stav „hodný opravy“ a proto byly v letošním roce znovu zařazeny do hlasování o Nejhorší díru v republice,“ řekl k letošnímu ročníku.

Výmoly jsou všude, největší v Doksech (zdroj: ČT24)

Nejvyšší počet výmolů je nahlášeno v Praze, Středočeském a Libereckém kraji. Nejvíc efektivní jsou s opravami nahlášených výtluků v Karlovarském kraji, kde se opravenost děr pohybuje okolo 64 procent. Nejhůř jsou na tom v Pardubickém kraji, kde se opraví pouze 27 procent nahlášených děr.