Do Chorvatska v kolonách. Opravuje se dálnice D52 u Mikulova

Uzavírka na D52 zkomplikuje cestu k moři (zdroj: ČT24)

Řidiči při cestě od Brna do Rakouska musí počítat se zdržením. Silničáři zahájili práci na celkové rekonstrukci vozovky dálnice D52 před Mikulovem. Neprůjezdný je vždy jeden pruh v obou směrech. Uzavřen bude také výjezd na Znojmo. První etapa rekonstrukce by měla skončit v polovině září.

Silničáři začali uzavírku čtyřkilometrového úseku mezi 23. a 27. kilometrem dálnice chystat v noci na neděli. Celý úsek přeznačili, o půlnoci uzavřeli pruh ve směru na Brno, nad ránem celý tah na Mikulov. Auta z něj svedli do protisměru.

Velká mimoúrovňová křižovatka na 23. kilometru dálnice zůstává ze všech směrů plně průjezdná. Naopak zcela uzavřen je výjezd směrem na Znojmo. Objížďka vede po vedlejších silnicích.

Uzavírka na D52
Zdroj: ČT24

„Nedělní ranní provoz zatím omezená dálnice zvládá bez problémů,“ informovala z místa redaktorka ČT Dominika Řebíková. Soudí ale, že omezení řidiči vzhledem k prázdninám postřehnou, kvůli cestě k moři do Chorvatska. „Nevyhne se mu prakticky nikdo, kdo zvolí do oblíbené destinace trasu přes Mikulov,“ vysvětluje Řebíková.

Místu se lze vyhnout cestou po dálnici D2 přes novomlýnské nádrže do Mikulova a dál na hranice. Jenže i provoz na dálnici D2 je na několika místech omezený.

  • O silničním spojení Česka a Rakouska bude v pondělí jednat ministr dopravy Dan Ťok (nestraník za ANO) s dolnorakouským hejtmanem Erwinem Pröllem.
Události: Cestování do Chorvatska se může zkomplikovat (zdroj: ČT24)