Vrchlabskou nemocnici koupila Penta. Bývalý šéf Dryml tam končí

Investiční skupina Penta koupila Česko-německou horskou nemocnici Krkonoše ve Vrchlabí. Informaci přinesly Hospodářské noviny. Koupit ji chtěl i její bývalý ředitel Vladimír Dryml, jeho nabídku však dosavadní vlastník odmítl. Poté, co nemocnici získala Penta, dal Dryml najevo, že pro něj práce ve Vrchlabí skončila.

Vrchlabskou nemocnici prodává dosavadní vlastník Alexandr Seidl Pentě za neznámou částku. Jisté však je, že jejím novým ředitelem se necelé čtyři měsíce od odvolání Vladimíra Drymla stal dosavadní generální ředitel společnosti Penta Hospitals Ludvík Pelikán.

„Skutečně jsme podepsali kupní smlouvu s vlastníky nemocnice ve Vrchlabí. Čekáme na zápis do obchodního rejstříku a katastru nemovitostí, postupně přebíráme vedení,“ sdělil listu investiční ředitel Penty zodpovědný za akvizice zdravotnických firem Václav Jirků.

Bývalý ředitel nemocnice a někdejší senátor Vladimír Dryml měl o odkoupení krkonošské nemocnice zájem také. Když neuspěl, připustil, že jeho vrchlabské období nadobro končí. Seidlovu volbu však kritizoval, Penta podle něj nemá k dispozici lékaře ani koncepci dalšího fungování.

Vladimír Dryml vedl nemocnici ve Vrchlabí od roku 2008. Především v první polovině tohoto období byl také aktivní ve vrcholné politice. Za ČSSD byl zvolen do Senátu a po rezignaci Jiřího Paroubka v létě 2010 uvažoval i o kandidatuře na předsedu sociální demokracie. Nakonec ale ze strany vystoupil a přestoupil k tehdejším Zemanovcům. Poté ale kvůli sporům s krajským vedením opustil i je.